Kā pagatavot gardu ballīšu uzkodu – fritētas olīvas kraukšķīgā panējumā
Foto: Shutterstock
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
 
olīvas
olīvas
 
milti
milti
 
ola
ola
 
rīvmaize vai panko pārslas
rīvmaize vai panko pārslas
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Negaidīti kraukšķīgs pagrieziens ballīšu uzkodu sadaļā – fritētas olīvas zeltainā rīvmaizes panējumā. Vienkārši pagatavojamas, garšām piesātinātas un ar dažādiem pildījumiem, fritētās olīvas īpaši labi garšos ar ķiploku mērci un būs īsts ballītes hits. Lai mājās pagatavotu šo vienkāršo uzkodu, nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas, atklāj "Thewanderlustkitchen".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tā kā olīvas jau pašas par sevi ir sāļas, pikantas un garšām bagātas, tad sāls un citas garšvielas nebūs nepieciešamas. Fritēšanai vislabāk izvēlēties kādas no pildītajām olīvām. Piemēram, ar veselām mandelēm pildītas olīvas gādās par patīkami pārsteidzošu kraukšķi viducītī, padarot uzkodu vēl interesantāku.

    Darba gaita

    Olu sakuļ nelielā bļodiņā. Rīvmaizi un miltus saber atsevišķos šķīvjos. Olīvām nolej šķidrumu. To labāk nelej ārā, bet saglabā, salejot atpakaļ burciņā un uzglabājot ledusskapī, lai pēc nepieciešamības pielietotu, izmantojot gaļas marinādēm, kā arī pievienojot mērcēm vai zupai, piemēram, soļankai.

    Katliņā lej eļļu un uzkarsē. Fritēšanai jāizvēlas eļļa, kas paredzēta karsēšanai augstā temperatūrā. Šim nolūkam noderēs, piemēram, rafinēta saulespuķu, rapšu vai kukurūzas eļļa, bet olīveļļa fritēšanai nebūs īsti piemērota izvēle, norāda portāls "Kitchenmag".

    Pirms liec eļļā olīvas, tā noteikti ir jāuzkarsē līdz aptuveni 170-200 grādu temperatūrai. Ja cepsi tos pārāk zemā temperatūrā, olīvu panējums gluži kā sūklis piesūksies ar eļļu, bet pārāk augstā temperatūra tas strauji apdegs, tā arī neiegūstot skaisti zeltainu toni.

    Ja tev nav virtuves termometra, noteikt, vai eļļa ir pieteikami karsta cepšanai, vari, iemetot eļļā baltmaizes gabaliņu – ja tas 30 sekundēs kļūst zeltaini brūns, temperatūra ir pietiekami augsta, ja maize apbrūnē lēnām, piesūcoties ar eļļu, temperatūra jāpaaugstina, bet, ja maize uzreiz kļūst tumši brūna, temperatūra jāsamazina.

    Sagatavotās olīvas pa porcijām (8-10) iesākumā apviļā miltos, tad sakultajā olā (olu var aizstāt ar paniņām), liek rīvmaizē un uzmanīgi apviļā, līdz olīvas ir viscaur pārklātas ar rīvmaizes kārtiņu. Izmantojot putu karoti vai lāpstiņu panētās olīvas liek sakarsētajā eļļā un cep, līdz tās kļuvušas apetītlīgi zeltainas.

    Liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

    Vislabāk garšos siltas, pasniegtas ar ķiploku mērcīti uz bezpiedevu jogurta vai skābā krējuma bāzes, Olīvas visērtāk būs baudīt, pa vienai uzdurot uz koka irbulīša un iemērcējot gardajā mērcītē.

    Te atradīsi receptes 10 vienkārši pagatavojamām uzkodu mērcēm, bet, lūk, vēl 10 idejas, kā radoši izmantot olīvas ballīšu uzkodu pagatavošanai!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form