Foto: Shutterstock
Pašgatavotas ķirbju sukādes ir lielisks veids, kā izmantot lielo, saulaini oranžo ogu našķim, kas noteikti ir labāka alternatīva veikala konfektēm. Karsēšana un pēc tam atdzesēšana sīrupā ļauj ķirbju gabaliņiem uzsūkt vairāk sīrupa, tādēļ sukādes iznāk marmelādīgas un mīkstas.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgķirbis, nomizots un sagriezts gabaliņos vai strēmelītēs800 gcukurs1 citrons, izspiesta sula

Sagatavošana

1

Ķirbjus liek bļodā, pārber ar cukuru, pievieno citronu sulu, apmaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

2

Nākamajā dienā ķirbis būs atsulojies, gabaliņus ber caurdurī, apakšā paliekot katlu, kur notecēt sīrupam.

3

Katlu ar sīrupu liek uz plīts un karsē. Ja vēlas eksperimentēt ar garšām, var pievienot sīrupam pāris tējkarotes sarīvēta ingvera. Kad sīrups sāk burbuļot, liek iekšā ķirbja gabaliņus, apmaisa un vāra uz vidējas liesmas aptuveni 5 minūtes.

4

Nogiež liesmu, atdzesē katliņa saturu aptuveni līdz istabas temperatūrai, tad atkal caurdurī notecina sīrupu – to lej burciņā, lai izmantotu pēc ieskatiem.

5

Sakarsē krāsni ventilatora režīmā līdz 100 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. Ber ķirbju gabaliņus uz plāts, lai tie būtu atstatus viens no otra, šauj krāsnī un kaltē 4 stundas, tad nogriež karstumu, paver cepeškrāsns durtiņas, atstājot spraugu, kur iztvaikot liekajam mitrumam, un ļauj sukādēm atdzist.

6

Ber aizvākojamā stikla burciņā vai citā piemērotā traukā un uzglabā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!