Foto: Privātais arhīvs
Krāsnī uz burkas vai alus pudeles cepta vistiņa vienmēr izdodas īpaši sulīga, bet tās ādiņa – īpaši kraukšķīga. No padomju laiku kulinārajām tradīcijām mantotu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Maija Minskere.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

neliela vista eļļa cepšanai sviests timiāns citrons sāls kurkuma paprikas pulveris malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu sajauc ar rīvētu citrona miziņu, pipariem un sāli. Uzmanīgi pabāž roku zem vistas ādas un atdala no gaļas, iesmērē ar aromatizēto sviestu. Pabāž zem ādas arī timiāna zariņus.

2

No kurkumas, paprikas pulvera, sāls, pipariem un eļļas sajauc biezu pastu. Ar to iesmērē vistu no ārpuses. Burciņā ielej karstu ūdeni, piepildot 2/3, "izsēdina" vistu uz burciņas un notin spārnu galus ar foliju.

3

Burciņas izmēram nav nozīmes, ja vista ir stabila, sēžot uz burkas, tad burka der.

4
  • Padoms: vistu var "sēdināt" arī uz atvērtas alus pudeles vai alus bundžas, tad tā cepoties iemantos patīkamu maizes aromātu.
5

Uz pannas vai veidnes, kas novietota zem burkas, uzlej nedaudz karsta ūdens, lai, vistai cepoties, tekošie tauki nepiedeg un nesāk dūmot.

6

Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī, līdz ādiņa apbrūninās – aptuveni 30 minūtes un tad uz 180, līdz vista gatava.

7

Maza vistiņa būs gatava aptuveni 45 minūtēs, lielāka vista jācep mazliet vairāk par stundu. Šai receptei vislabāk izmantot neliela izmēra vistu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!