Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
Foto: DELFI
3.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kabacis
kabacis
2
2 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
milti
milti
 
cietais siers
cietais siers
 
rīvmaize
rīvmaize
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Laiks, kad no laukiem bez kāda kabača nevar aizbraukt pat šo dārza velšu sevišķi nemīļotāji, ir pienācis. Taču kā brango ražu apēst un pagatavot ko tādu, kas nav jau apnicis? Lūk, jauna variācija ierastajām garšām – kabaču gabaliņi kraukšķīgā siera un rīvmaizes "kažociņā".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atbrīvo kabaci no sēklām un sagriez to strēmelītēs.

    Sakul olas un pievieno tām sāli un piparus.

    Smalki sarīvē sieru un pievieno rīvmaizi.

    Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
    Foto: DELFI

    Pēc tam viss klasiskajā variantā: gabaliņus apviļā miltos, tad olā, bet visbeidzot – siera un rīvmaizes masā.

    Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
    Foto: DELFI

    Liec uz pannas, kurā eļļa nav žēlota.

    Kad kabači sacepti, uztaisi gardu mērci, piemēram tzatziki (recepti meklē te) vai diļļu mērci (recepte – šeit) un cel galdā.

    Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
    Foto: DELFI

    Līdzīgus gardumus var pagatavot arī cepeškrāsnī, kur ievērojami mazāk būs jāizmanto eļļa, tomēr pēc iepriekšējiem mēģinājumiem mūsmājās par labu tika atzīta kabaču cepšana pannā, jo tā uzkodas ir daudz kraukšķīgākas.

    Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'
    Foto: DELFI

    Jāpiebilst, ka našķus gardu muti ēda arī kabaču neēdāji, kas pierāda – recepti ir vērts izmēģināt. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form