Kabači tomātos ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 kg
5 kg kabači
kabači
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
4
4 paprikas pākstis
paprikas pākstis
4
4 ķiploka galvas
ķiploka galvas
250 ml
250 ml eļļa
eļļa
220 ml
220 ml etiķis
etiķis
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
250 g
250 g cukurs
cukurs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Ziemas krājumiem pagatavojot šos konservus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan brango kabaču, gan saules pielieto, sulīgo tomātu ražu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

    Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus un paprikas pākstis (sēklotni iepriekš izņem) sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.

    Šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar rūpnieciski ražotu vai pašgatavotu tomātu sulu.

    Mērcei pievieno kabaču ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

    Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form