Kabači tomātos ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Ziemas krājumiem pagatavojot šos konservus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan brango kabaču, gan saules pielieto, sulīgo tomātu ražu.

Kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus un paprikas pākstis (sēklotni iepriekš izņem) sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.

Šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar rūpnieciski ražotu vai pašgatavotu tomātu sulu.

Mērcei pievieno kabaču ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form