Kabaču – burkānu salāti
Foto: Shutterstock
4.1111 18
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg kabači
kabači
1.5 kg
1.5 kg burkāni
burkāni
0.5 kg
0.5 kg sīpoli
sīpoli
350 g
350 g eļļa
eļļa
500 ml
500 ml tomātu mērce
tomātu mērce
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1.5 ĒK
1.5 ĒK sāls
sāls
1.5-2 ĒK
1.5-2 ĒK etiķa esence
etiķa esence
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Kabaču – burkānu salāti sanāk ļoti garšīgi un galvenais - ne eļļaini.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabačus sagriež kubiņos, burkānus sasmalcina uz lielās rīves. Sīpolus es sasmalcinu kombainā, jo negaršo, ja trāpās paliels gabals. Var pētersīļus (man tie negaršo, tad es pielieku nedaudz seleriju zaļumus).

    Es nelieku tomātus, bet pielieku tomātu mērci, Tad sautēju arī visu kopā uzreiz, uzliekot vāku, bet nelejot ūdeni. Tomātu mērci pievieno pēc 40 minūtēm klāt, tad vēl 20 minūtes sautē ar vāku vaļā un uz pēdējām 10 minūtēm pievieno etiķi. Kopējais vārīšanas ilgums ir 1 stunda 10 minūtes.

    Burkas kārtīgi izmazgāju, lieku cepeškrāsni uz režģa un izkarsēju. To jādara laicīgi, lai burkas paspēj atdzist.

    Kad viss gatavs, leju karstu burkās ar metāla, aizskrūvējamiem vāciņiem (iepriekš applaucētiem verdošā ūdenī), skrūvēju ciet, apgriežu burkas, un var arī apsegt, bet pieredze rāda, ka stāv tā pat labi pagrabā, kurš mums ir diezgan silts. Vāciņus apskatot var redzēt, kad atdzisis, ka ir ievilkušās uz iekšu un attaisot ziemā būs klikšķis.

    Iesūtīja: M&Ma

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form