Kabaču daiviņas ar zilo sieru un kaltētiem tomātiem
Foto: DELFI
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
vidēji liels kabacis
vidēji liels kabacis
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK pipari
pipari
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
200 g
200 g labi kūstošs siers
labi kūstošs siers
6
6 kaltēti tomāti
kaltēti tomāti
100 g
100 g zilais siers
zilais siers
 
ola
ola
 
ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
sakapāti zaļumi
sakapāti zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Sagriez kabačus vai cukīni gareniski apmēram pirksta izmēra daiviņās. Ja miziņa ir bieza, to nogriež. Liec visu lielā bļodā un sajauc ar sāli, pipariem, eļļu. Var piemest arī kādu bazilika vai timiāna šķipsniņu.

    Sarīvē labi kūstošu sieru. Sagriez saulē kaltētos tomātus smalki un pievieno sieram. Tad pieliec olu un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Visu samaisi.

    Uz pannas liec cepamo papīru. Izkārto vienā kārtā kabačus. Ar karotīti pāri vienmērīgi liec siera masu. Visu pārkaisi ar sadrupinātu zilo sieru un zaļumiem.

    Liec pannu uzkarsētā cepeškrāsnī cepties uz 25 minūtēm.

    Kad visa māja garšīgi smaržo un siers kļuvis zeltains, ēdiens ir gatavs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form