Foto: Shutterstock
Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 olas pēc garšassāls šķipsnamalti melnie pipari1 ĒKolīveļļa neliels kabacis saujasarīvēts Rikota siers2 ĒKsaplucināts baziliks

Sagatavošana

1

Bļodā iesit olas, pievieno sāli un piparus un sakuļ. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Uz vidējas uguns uzkarsē pannu, ko var likt cepeškrāsnī. Uzkarsē tajā eļļu un saber gabaliņos sagrieztu kabaci – to sautē apmēram 2 minūtes. Tad pievieno saplucinātu baziliku un sieru, apmaisa.

3

Pannas saturu pārlej ar sakultajām olām. Samazina liesmas karstumu un omleti apmaisa, turpinot cept 1 minūti.

4

Tad pannu pārliek cepeškrāsnī un omleti cep 8–12 minūtes, līdz tā sabiezējusi un viegli uzpūtusies.

5

Kad "frittata" gatava, to izņem no pannas, sagriež četrās daļās un pasniedz ēdājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!