Kabaču 'frittata' jeb biezā omlete
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.

Bļodā iesit olas, pievieno sāli un piparus un sakuļ. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

Uz vidējas uguns uzkarsē pannu, ko var likt cepeškrāsnī. Uzkarsē tajā eļļu un saber gabaliņos sagrieztu kabaci – to sautē apmēram 2 minūtes. Tad pievieno saplucinātu baziliku un sieru, apmaisa.

Pannas saturu pārlej ar sakultajām olām. Samazina liesmas karstumu un omleti apmaisa, turpinot cept 1 minūti.

Tad pannu pārliek cepeškrāsnī un omleti cep 8–12 minūtes, līdz tā sabiezējusi un viegli uzpūtusies.

Kad "frittata" gatava, to izņem no pannas, sagriež četrās daļās un pasniedz ēdājiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form