Kabaču 'ikri' ar majonēzi ziemai
Foto: Shutterstock
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg kabači
kabači
0.5 kg
0.5 kg sīpoli
sīpoli
250 g
250 g burkāni
burkāni
150 ml
150 ml eļļa
eļļa
250 ml
250 ml majonēze
majonēze
1
1 ķiploka galva
ķiploka galva
250 g
250 g tomātu pasta
tomātu pasta
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Mazāk ierasta kabaču "ikru" variācija – ar majonēzes piedevu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

    Kabačus, burkānus un sīpolus liek katlā, pievieno tomātu pastu, eļļu, majonēzi un samaisa. Katlam uzliek vāku, uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 40 minūtes.

    Tad pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapu un vāra vēl 30 minūtes. Lauru lapu izņem, pievieno ķiplokus un masu sablendē.

    Karstu masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

    Uzglabā vēsumā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form