
Mazāk ierasta kabaču "ikru" variācija – ar majonēzes piedevu.
Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
Kabačus, burkānus un sīpolus liek katlā, pievieno tomātu pastu, eļļu, majonēzi un samaisa. Katlam uzliek vāku, uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 40 minūtes.
Tad pievieno sāli, cukuru, piparus, lauru lapu un vāra vēl 30 minūtes. Lauru lapu izņem, pievieno ķiplokus un masu sablendē.
Karstu masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.
Uzglabā vēsumā.
Lai labi garšo!