Foto: Shutterstock
Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
6 ķirštomāti100 gkūstošs siers200 gžāvēta desa2 ĒKolīvas1 kabacis4 ĒKtomātu mērce3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 ĒKkapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu. Tomātiņus sagriež četrās daļās, sarīvē sieru. Sagriež ripiņās desu un olīvas.

2

Nomazgā kabaci un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež. Ja sēklas ir jau nobriedušas, tad izgrebto daļu met laukā.

3

Sajauc kopā tomātus ar tomātu mērci, smalcinātajiem kabačiem, desu un olīvām. Masai nedaudz pievieno eļļu, svaigi maltus melnos piparus, sāli, izmaisa.

4

Sapilda izgrebtās kabača laiviņas, pa virsu bagātīgi ber rīvēto sieru, liek cepešpannā un cep apmēram 30 minūtes, līdz kabacis mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.

5

Pasniedzot pārkaisa ar smalcinātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!