Kabaču laiviņas ar picas pildījumu
Foto: Shutterstock
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu. Tomātiņus sagriež četrās daļās, sarīvē sieru. Sagriež ripiņās desu un olīvas.

Nomazgā kabaci un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež. Ja sēklas ir jau nobriedušas, tad izgrebto daļu met laukā.

Sajauc kopā tomātus ar tomātu mērci, smalcinātajiem kabačiem, desu un olīvām. Masai nedaudz pievieno eļļu, svaigi maltus melnos piparus, sāli, izmaisa.

Sapilda izgrebtās kabača laiviņas, pa virsu bagātīgi ber rīvēto sieru, liek cepešpannā un cep apmēram 30 minūtes, līdz kabacis mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.

Pasniedzot pārkaisa ar smalcinātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form