Kabaču maize
Foto: No privātā arhīva
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g rīvēts kabacis
rīvēts kabacis
200 g
200 g milti
milti
70 g
70 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 tk
1 tk kanēlis
kanēlis
 
apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
  • Dažādas mīklas
  • Kēksi
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Launags
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Tās ir laimīgas mājas, kur smaržo pēc svaigi ceptas maizes. Kabaču laika gardums ir kabaču maize. Recepti pārbaudījusi (pievērsiet uzmanību variācijas iespējām receptē!) un sirsnīgi iesaka dūla Ilze Kuduliņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atsevišķi sajauc sausās slapjās sastāvdaļas. Šo mazo triku cepot der ievērot. Tas nodrošina kārtīgāku sastāvdaļu sajaukšanos, pilnvērtīgāku to izmantojumu un rezultātā – labāku garšu.

    Bļodā sarīvē kabaci. Pievieno eļļu, olas un samaisa. (Vienu olu var aizstāt ar pārgatavojušos banānu.)

    Citā traukā sajauc miltus (kviešu miltu vietā var izmantot arī griķu miltus vai griķu un miežu miltu maisījumu), cukuru, cepamo pulveri, kanēli, sāli un valriekstus. (Valriekstu vietā var ņemt arī saulespuķu sēklas, lazdu riekstus, pekanriekstus vai rozīnes – kas labāk garšo.)

    Visu sajauc kopā, pierīvē apelsīna miziņu. Lej mīklu ietaukotā cepamformā un cep 175 grādu temperatūrā apmēram stundu.

    Ēd siltu (jo kurš var sagaidīt, kamēr atdzisīs!), bet laba un garda arī atdzisusi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form