Kabaču 'pirkstiņi' ar sieru
Foto: Shutterstock
2.5417 24
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 kabacis
kabacis
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
150 g
150 g kūstošs siers
kūstošs siers
50 g
50 g cietais siers
cietais siers
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums
skābs krējums
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardie un kārdinošie kabaču "pirkstiņi" noderēs gan kā rudenīga uzkoda nelielai ballītei, gan kā vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas pēc darba dienas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru. Nomazgā kabaci, sagriež šķērsām tik lielos gabalos, cik garus vēlas kabaču "pirkstiņus". Pēc tam kabaci griež garenvirzienā. Ja nepieciešams, iztīra sēklas un nogriež miziņu. Sagrieztos gabalus liek lielā bļodā.

    Kabačus apslacina ar eļļu, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem, labi izmaisa un kārto uz cepampannas.

    Sarīvē katru siera veidu atsevišķi. Bļodiņā sakuļ krējumu ar olas dzeltenumu, pievieno lielāko daļu no kūstošā siera (pārējo samaisa ar cietā siera skaidiņām) un svaigi maltus melnos piparus.

    Maisījumu ar karoti liek uz katra kabača "pirkstiņa". Pāri kaisa atlikušās siera skaidiņas. Kabačus liek karstā krāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes, līdz tie gatavi, siers izkusis, zeltains un kraukšķīgs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form