Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem
Foto: Shutterstock
4.3333 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Maigi kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumu papildināšanai. Uzsildītus salātus varēsi gan baudīt kā vieglu maltīti, gan pasniegt kā piedevu pie gaļas ēdieniem, izmantot zupas pamatam vai leksēt no burkas tāpat vien.

Sīpolus nomizo un sasmalcina kubiņos. Kabačus sagriež kubiņos. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos. Tomātus, nomizotus ķiplokus un papriku sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves.

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno burkānus un cep vēl 2-3 minūtes. Tad visu pārlej ar sablendēto tomātu mērci un sautē 10 minūtes.

Kabačus pievieno katla saturam, liek klāt arī sāli, cukuru un vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Tad pievieno rīsus, ūdeni, visu apmaisa un uz nelielas liesmas vāra 15-17 minūtes. Kad katls noņemts no plīts, pievieno etiķi un iemaisa.

Karstu masu lej sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, ietin segās un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form