Kabaču-spinātu plācenīši
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kad kārojas kas pavasarīgs gan pēc garšas, gan krāsas, jāgatavo plācenīši, kam piejauktas spinātu lapiņas. Šādi pasniegtus dārzeņus labprāt notiesās arī mazākie ēdāji, turklāt pagatavošana itin nemaz nav sarežģīta.

Receptē nav norādītas precīzas sastāvdaļas, jo tas atkarīgs no kabača lieluma un spinātu daudzuma. Galvenais, lai masa nav ļoti šķidra un uz pannas neplūst lielā plācenī.

Nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē kabačus. Pievieno sāli un atstāj tos malā suloties. Jau pēc dažām minūtēm izveidosies sula, ko ieteicams noliet, citādi plācenīši par daudz plūdīs. Vislabāk masu ar rokām saspiest, lai rūpīgi notecinātu lieko šķidrumu. Var sarīvētos kabačus notecināt sietā, tad nebūs tik daudz jāspaida tie ar rokām.

Pa to laiku uz sausas pannas liec spinātus, pielej pavisam nedaudz ūdeni un uz lēnas uguns sautē tos zem vāka, līdz tie saplok. Ja vēlies, var lapas sagriezt smalkākas arī svaigas un tad pievienot kabačiem.

Smalki sakapā sīpolu un pievieno to sarīvētajiem kabačiem. Bļodas saturam pievieno nosusinātus spinātus, garšvielas, olu un tad miltus tik daudz, lai masa stingri turētos kopā un nebūtu ļoti plūdoša uz pannas.

Sakarsē pannu ar eļļu un pa karotei liec plācenīšu sagatavoto masu un cep zeltaini brūnas abas puses.

Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

Source

Tasty

Tags

Pankūkas Ātri pagatavojami ēdieni Ēdieni veģetāriešiem Cepšana Pannā cepts ēdiens Dārzeņu ēdieni Pankūkas Garšvielas un garšaugi Kabači Milti Sāls Sīpoli Spināti Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form