Kabaču un kakao kūka
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
250 g
250 g kabacis (vai cukīni)
kabacis (vai cukīni)
200 g
200 g cukurs
cukurs
100 g
100 g eļļa
eļļa
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
120 g
120 g milti
milti
50 g
50 g kakao
kakao
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
pēc garšas
pēc garšas rīvēta šokolāde (šis nav obligāti)
rīvēta šokolāde (šis nav obligāti)
Glazūrai
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Kēksi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Receptes autore Ilze Sperga saka: "Bērnudārza draugi gaida manu bērnu svētkus, jo kabaču-kakao kūka der gan Helovīnam ar dzērveņu pūdercukurā acīm, gan Ziemassvētkiem ar piparkūku dekoriem eglīšu, bet Lieldienās puķīšu formā." Runā, ka arī pieaugušie, kuriem bijusi tā laime pagaršot šo kūku, sāk ļoti gaidīt bērnu svētkus, kad arī lielie varēs pamieloties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē kabaci vai cukīni.

    Sajauc cukuru ar eļļu, olām, sāli un vaniļas cukuru. Pieliek klāt sarīvētos kabačus.

    Atsevišķi sajauc miltus, kakao, cepami pulveri, var likt klāt rīvētu šokolādi.

    Visu samaisa kopā, lej kēksa formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā.

    Kad kūka padzisusi, to pārlej ar šokolādes glazūru. To gatavo tā: uz mazas liesmas silda 150 mililitrus saldā krējuma līdz pirmajam burbulim. Pārlej to pāri 100 gramiem salauzītai tumšajai šokolādei. Visu kārtīgi samaisa. Lej pāri kūkai pēc 10-15 minūtēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form