Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem ziemai
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 kg
1.5 kg kabači
kabači
6
6 paprikas
paprikas
6
6 lieli sīpoli
lieli sīpoli
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
MARINĀDEI
2/3 glāze
2/3 glāze eļļa (140-150 g)
eļļa (140-150 g)
2/3 glāze
2/3 glāze cukurs (140-150 g)
cukurs (140-150 g)
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
1/2 glāze
1/2 glāze etiķis
etiķis
2-3
2-3 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No receptē minētā produktu daudzuma sanāk sešas 0.8 l burciņas.

    Kabačus, papriku un sīpolus sagriež salmiņos. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, noņem tiem mizu un sablendē vai samaļ tomātus viendabīgā masā.

    Katlā liek visas marinādes sastāvdaļas un uzkarsē, ik pa laikam apmaisot.

    Verdošajā marinādē liek papriku un karsē 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un karsē vēl 5 minūtes, pieliek kabačus un turpina karsēt 15 minūtes.

    Katlā lej sablendētos tomātus, apmaisa un sautē 10 minūtes, pielūkojot, lai sīpoli un un kabači kļūst caurspīdīgi.

    Pagaršo – ja nepieciešams pievieno vēl sāli un apmaisa.

    Salej izkarsētās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form