Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem ziemai
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

Ziemā lečo varēsi leksēt no burkas ar lielo karoti, pārliet čaganai kartupeļu biezputrai vai pasutināt aromātiskajā mērcē kotletes. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

No receptē minētā produktu daudzuma sanāk sešas 0.8 l burciņas.

Kabačus, papriku un sīpolus sagriež salmiņos. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, noņem tiem mizu un sablendē vai samaļ tomātus viendabīgā masā.

Katlā liek visas marinādes sastāvdaļas un uzkarsē, ik pa laikam apmaisot.

Verdošajā marinādē liek papriku un karsē 5 minūtes, tad pievieno sīpolus un karsē vēl 5 minūtes, pieliek kabačus un turpina karsēt 15 minūtes.

Katlā lej sablendētos tomātus, apmaisa un sautē 10 minūtes, pielūkojot, lai sīpoli un un kabači kļūst caurspīdīgi.

Pagaršo – ja nepieciešams pievieno vēl sāli un apmaisa.

Salej izkarsētās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form