Kabaču un tomātu sacepums ar bekonu un karamelizētiem sīpoliem
Foto: "Virtuve diviem"
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
karamelizēti sīpoli
karamelizēti sīpoli
 
labi kūstošs siers
labi kūstošs siers
 
sviests
sviests
 
kabači
kabači
 
tomāti
tomāti
 
bekona šķēles
bekona šķēles
 
ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
cietais siers
cietais siers
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Ļoti krāsains un dažādām garšām bagāts ēdiens. Šeit galveno lomu spēlē karamelizētie sīpoli, bet visu pārējo var pievienot pēc savas patikšanas un iespējām. Precīzu sastāvdaļu daudzumu šai receptei nav, jo viss atkarīgs ēdāju skaita un cepamās veidnes ietilpības," pārbaudītu recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo karamelizētos sīpolus (recepte šeit).

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

    Kabačus sagriež ripās, apcep pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm. Apcep bekona šķēles. Tomātus sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē.

    Cepšanai paredzēto formu iesmērē ar ķiplokiem,sviesta piciņām,noklāj karamelizēto sīpolu kārtu aptuveni 2 cm biezumā.

    Pārber ar siera kārtu.

    Tad rindās kārto apceptu kabaču ripas, tomātu šķēles, bekonu. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek krāsnī uz 20 minūtēm.

    Izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un vēl cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

    Gatavu sacepumu var pārslacīt ar bazilika eļļu vai pārkaisīt ar pētersīļu lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form