Foto: "Virtuve diviem"

"Ļoti krāsains un dažādām garšām bagāts ēdiens. Šeit galveno lomu spēlē karamelizētie sīpoli, bet visu pārējo var pievienot pēc savas patikšanas un iespējām. Precīzu sastāvdaļu daudzumu šai receptei nav, jo viss atkarīgs ēdāju skaita un cepamās veidnes ietilpības," pārbaudītu recepti iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

karamelizēti sīpoli labi kūstošs siers sviests kabači tomāti bekona šķēles ķiploka daiviņas sāls un malti melnie pipari cietais siers eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pagatavo karamelizētos sīpolus (recepte šeit).

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

3

Kabačus sagriež ripās, apcep pannā sakarsētā eļļā no abām pusēm. Apcep bekona šķēles. Tomātus sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē.

4

Cepšanai paredzēto formu iesmērē ar ķiplokiem,sviesta piciņām,noklāj karamelizēto sīpolu kārtu aptuveni 2 cm biezumā.

5

Pārber ar siera kārtu.

6

Tad rindās kārto apceptu kabaču ripas, tomātu šķēles, bekonu. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek krāsnī uz 20 minūtēm.

7

Izņem no krāsns, pārkaisa ar rīvētu cieto sieru un vēl cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

8

Gatavu sacepumu var pārslacīt ar bazilika eļļu vai pārkaisīt ar pētersīļu lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!