Kafijas krēms 'kā bērnībā'
Foto: Privātais arhīvs
4.6000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1200 g
1200 g skābs krējums 20%
skābs krējums 20%
200 ml
200 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
2 ĒK
2 ĒK želatīns (ar kaudzīti)
želatīns (ar kaudzīti)
8-10 ĒK
8-10 ĒK cukurs
cukurs
1
1 paciņa vaniļas cukura
paciņa vaniļas cukura
5 TK
5 TK stipra maltā kafija
stipra maltā kafija
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Bērnībā kafejnīcās bija nopērkams visgaršīgākais kafijas krēms ar dzērveņu ķīseli, ko servēja vecajos labajos metāla trauciņos uz krēmbaltas plastmasas kājiņas. Recepti bērnības garšas krēmam iesaka mūsu lasītāja Jūlija Šuškova.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāk ar to, ka uztaisa kafiju. Ber to vidēja lieluma krūzē un pārlej ar verdošu ūdeni, apmaisa.

    Mazā katliņā izber želatīnu, uzlej virsū silto ūdeni no krāna, lai ūdens būtu aptuveni 2 pirkstu platumā virs želatīna (labāk vairāk ūdens, nekā mazāk). Apmaisa un atstāj uzbriest 10-15 minūtes.

    Lielā bļodā samaisa skābo krējumu un cukuru. Labi samaisa, lai cukurs izšķīst. Maisot pagaršo, cik salda masa sanāk.

    Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu ar cukuru.

    Pa daļām pievieno un iemaisa saputoto saldo krējumu krējuma-cukura masā. Svarīgi ir maisīt vienā virzienā.

    Kad masa smuki samaisīta, pievieno kafiju. Tas nekas, ka kafija vēl karsta. Var liet klāt ar visiem biezumiem, var bez - kā labāk patīk.

    Liek uz mazās uguns kausēt želatīnu. Uzsilda un apmaisa, lai viss izkūst, bet neuzvāra!

    Izkausēto želatīnu tievā tērcītē lej klāt krēma masai, nepārtraukti maisot vienā virzienā.

    Pagaršo vēlreiz masu, vai pietiek cukura un, ja nepieciešams, pievieno vēl.

    Lej sagatavoto masu veidnē un liek ledusskapī uz nakti.

    Griež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu vai citu skābu ogu ķīseli.

    Dažādībai kafijas krēmu var papildināt ar banānu - to sagriež šķēlītēs un tās izklāj veidnes apakšā, pēc tam pārlejot ar krēmu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form