Foto: Shutterstock
Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 mlsaldais krējums500 mlpiens3 olu dzeltenumi0.5 glāzecukurs1 ĒKkafija15 gželatīns vaniļa

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī.

2

Maltu dabisko kafiju liek verdošā ūdenī (attiecībā 1:3), uzvāra, ļauj 5 minūtes ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu.

3

Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apmēram 30–45 minūtes, lai atdziest un nedaudz sabiezē.

4

Krējumu saputo, pievieno olu, piena un kafijas maisījumu, lej traukā, atdzesē.

5

Padoms: putukrējumu jāsāk putot tad, kad olu-piena-kafijas maisījums ir palicis maķenīt ķīselīgs un atdzisis. Šis moments ir ļoti svarīgs. Ja izdosies pirmajā reizē laicīgi notrāpīt putukrējuma pievienošanu, tad tev ir talants. Ja pievienosi par ātru – sastāvdaļas noslāņosies, ja par vēlu – būs graudains. Garša nemainīsies – apēdīs visi gardu muti.

6

Uzmanies – netaisi to uz vakaru, tā tomēr ir kafija!

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!