Foto: Shutterstock
Kafijas maizītes ar vārīto krēmu - saldākai dzīvei.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsviests1 ola0.5 kgmilti1 glāzepiens25 graugs100 gsviests vai margarīns1 ola cukurs sāls250 gpiens15 gkviešu milti150 gcukurs150 gcukurs1 ĒKkonjaks200 gsviests

Sagatavošana

1

Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

2

Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis.

3

Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu. Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas. Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta četras reizes, tā ir gatava cepšanai.

4

Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē.

5

Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām. Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek. Mīklas plāksni izrulē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.

6

Vārītais krēms: dažās ēdamkarotēs piena iemaisa miltus, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pievieno miltu – piena mīklu. Maisot uzvāra un atdzesē. Sviestu saputo un atdzesētu krēmu pa karoti iekuļ sviestā.

7

Atdzesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, tad sagriež ~ 1 cm platās un 20 cm garās sloksnēs. Katru sloksni nedaudz savirpina ap savu asi, pēc tam, sākot no vidus, tin pa apli kā čūsku, liekot mīklas maliņu pie maliņas, Maizītes viducī līdz ārmalai pilda krēmu un, ja vēlas, var pievieno arī svaigas ogas. Maizītes liek uz ietaukotas cepamās veidnes, uzraudzē, tad mīklas maliņas pārziež ar sakultu olu. Cep 15 minūtes 220*C.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!