Kafijas un olu krēma recepte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.2778 18
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
150 ml
150 ml trekns piens
trekns piens
6
6 lielu olu dzeltenumi
lielu olu dzeltenumi
2 ĒK
2 ĒK šķīstošā kafija
šķīstošā kafija
 
kakao pulveris
kakao pulveris
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni iepriekš sasilda līdz 150 grādu temperatūrai.

    Saldo krējumu un pienu lej katliņā un vāra, līdz parādās pirmie burbuļi.

    Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, kuriem pāri pārlej karsto piena un krējuma mikstūru, visu nepārtraukti maisot, lai olu dzeltenumi karstā šķidruma dēļ neizvārītos. Iemaisa masā pūdercukuru, līdz tas ir izšķīdis.

    Kafijas granulas izšķīdina divās ēdamkarotēs verdoša ūdens un iemaisa olu un piena masā. Olu krēma masu izlej cauri sietam citā traukā.

    Tad salej krēmu sešās līdz astoņās kafijas tasītēs (atkarībā no to lieluma). Krūzītes ieliek dziļā cepamajā traukā, kurā pēc tam ielej verdošu ūdeni tik tālu, lai tas nosegtu pusi no tajā ievietotajām tasītēm.

    Trauku ar tasītēm liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes līdz vienai stundai.

    Gatavs olu krēms būs labi nostājies. Kad gatavs, ņem ārā no krāsns, tasītes izceļ no ūdens un ļauj atdzist, pēc tam ieliekot tās ledusskapī un ļaujot olu krēmam sastingt pavisam. Pirms servēšanas, katrai tasītei pa virsu uzsijā kakao pulveri.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form