Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.
90Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 mlsaldais krējums150 mltrekns piens6 lielu olu dzeltenumi2 ĒKšķīstošā kafija kakao pulveris60 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iepriekš sasilda līdz 150 grādu temperatūrai.

2

Saldo krējumu un pienu lej katliņā un vāra, līdz parādās pirmie burbuļi.

3

Bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus, kuriem pāri pārlej karsto piena un krējuma mikstūru, visu nepārtraukti maisot, lai olu dzeltenumi karstā šķidruma dēļ neizvārītos. Iemaisa masā pūdercukuru, līdz tas ir izšķīdis.

4

Kafijas granulas izšķīdina divās ēdamkarotēs verdoša ūdens un iemaisa olu un piena masā. Olu krēma masu izlej cauri sietam citā traukā.

5

Tad salej krēmu sešās līdz astoņās kafijas tasītēs (atkarībā no to lieluma). Krūzītes ieliek dziļā cepamajā traukā, kurā pēc tam ielej verdošu ūdeni tik tālu, lai tas nosegtu pusi no tajā ievietotajām tasītēm.

6

Trauku ar tasītēm liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes līdz vienai stundai.

7

Gatavs olu krēms būs labi nostājies. Kad gatavs, ņem ārā no krāsns, tasītes izceļ no ūdens un ļauj atdzist, pēc tam ieliekot tās ledusskapī un ļaujot olu krēmam sastingt pavisam. Pirms servēšanas, katrai tasītei pa virsu uzsijā kakao pulveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!