Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti kārdinoša torte, kas atgādinās karameļu kapučīno. Ja vēlies, tortes vidū, starp biskvītiem, vari ziest kādu ievārījumu.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
KŪKAI(2x18 cm apaļās formas):175 mlkafija4 olu baltumi150 gsviests (ist. temp.)200 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts175 gmilti0.5 TKcepamais pulveris GLAZŪRAI:600 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts1 TKkafijas esence4 ĒKzemesriekstu sviests30 gsarīvēta tumšā šokolāde5 ĒKkarameļu mērce

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

2

Ar mikseri saputo olu baltumus, līdz tie ir gaisīgās putās.

3

Saputo sviestu ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz sviests gaisīgs un gaišs. Tad pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un kafiju.

4

Mīklu salej divās ietaukotās kūku formās. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz biskvīti gatavi.

5

Uzputo saldo krējumu putukrējumā, pievienojot tam pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un kafijas granulas.

6

Vienu biskvīta daļu apsmērē ar zemesriekstu sviestu un pārkaisa tam sarīvēto šokolādi. Tad biskvītu apziež ar trešdaļu pagatavotā putukrējuma.

7

Apziestajam biskvītam virsū liek otru. Ar paletes nazi vai silikona lāpstiņu ziež virsū atlikušo putukrējumu, lai visa kūka būtu nosegta.

8

Beigās kūkai virsū ziež karameļu mērci, ļaujot tai notecēt gar sāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!