Kafijas un granātābolu Ziemassvētku punšs
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 ml
800 ml granātābolu nektārs
granātābolu nektārs
250 ml
250 ml stipra kafija
stipra kafija
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
pēc garšas
pēc garšas anīsa sēklas
anīsa sēklas
200–300 ml
200–300 ml degvīns
degvīns
50 ml
50 ml grenadīna sīrups
grenadīna sīrups
1
1 pudele sauss "prosecco" vai cits dzirkstošais vīns
pudele sauss "prosecco" vai cits dzirkstošais vīns
 
ledus
ledus
 
piparmētru lapas
piparmētru lapas
 
šokolāde
šokolāde
  • Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Reibinošs un salds kokteilis Ziemassvētku galdam vai Jaunā gada svinībām, lai svinētāji nezaudētu možumu – to lieliski paveiks kokteilī esošā kafija. Recepti piedāvā Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "AlkoOutlet".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi – ieliec glāzes ledusskapī uz 10 minūtēm. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu).

    Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 minūtes, tad izņem ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.

    Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu.

    Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej dzirkstošo vīnu.

    Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.