Kakao ar piparkūku putukrējumu
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kakao
kakao
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
virces
virces
 
melnie pipari
melnie pipari
 
anīss
anīss
 
koriandrs
koriandrs
 
biešu sula
biešu sula
 
saldais krējums
saldais krējums
 
zefīri
zefīri
  • Dažādi dzērieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija - karstā šokolāde - bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielākai labsajūtai tradicionālo kakao, ko gatavo no pulvera un piena, var papildināt ar piparkūku putukrējumu.

    Vispirms pagatavo sīrupu: ņem vienādās attiecībās ūdeni un cukuru, pievieno kanēli, krustnagliņas, virces, melnos piparus, kardamonu, anīsu, koriandru vai izmanto gatavu piparkūku garšvielu maisījumu.

    Sīrupu nedaudz pavāra, pēc tam nokāš caur smalku sietu. 500 ml 30% saldkrējuma pievieno apmēram 100 ml sagatavotā sīrupa, iekrāso ar 50 ml svaigi spiestu biešu sulu, lai putukrējums būtu rozā krāsā.

    Putukrējumu var sakult ar mikseri vai speciālu putukrējuma sifonu. To kārto krūzē virs pagatavotā kakao un dekorē ar apsvilinātu zefīru.

    Recepti piedāvā Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form