Kakao biskvīta torte ar putukrējumu
Foto: Aikāgaršo
3.0000 4
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
8 ĒK
8 ĒK kviešu milti
kviešu milti
6
6 olas
olas
200 ml
200 ml piens
piens
180 g
180 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK soda
soda
5 ĒK
5 ĒK kakao
kakao
Biskvīta mitrināšanai:
500 ml
500 ml medus
medus
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1
1 laims
laims
Pildījumam:
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g cukurs
cukurs
300 g
300 g svaigas vai saldētas ogas
svaigas vai saldētas ogas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, kakao biskvīta torti ar putukrējumu un ogām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Olas, cukuru un kakao sakuļ biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisa.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu.

    Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriež biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupina vai samaļ to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriež uz pusēm.

    Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni.

    Sagatavo krēmu – sakuļ saldo krējumu ar cukuru.

    Liek kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram trešdaļu krēma un pievieno arī ogas.

    Atlikušo krēmu liek tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām.

    Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un "savilkties".

    Aikāgaršo padoms! Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form