Kakao biskvīta torte ar putukrējumu
Foto: Aikāgaršo
1.5000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
200 ml
1 TK
5 ĒK
Biskvīta mitrināšanai:
500 ml
1 glāze
Pildījumam:
100 g

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, kakao biskvīta torti ar putukrējumu un ogām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Pagatavošana:

Olas, cukuru un kakao sakuļ biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisa.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep apmēram 1 stundu.

Atdzesē biskvītu un izņem no formas, nogriež biskvītam nedaudz no virspuses un sadrupina vai samaļ to drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriež uz pusēm.

Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar medusūdeni.

Sagatavo krēmu – sakuļ saldo krējumu ar cukuru.

Liek kopā tortes kārtas – starp biskvīta plāksnēm iesmērē apmēram trešdaļu krēma un pievieno arī ogas.

Atlikušo krēmu liek tortei pa virsu, iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām.

Pirms pasniegšanas ļauj tortei pastāvēt un "savilkties".

Aikāgaršo padoms! Cepot iedur biskvītā ar kociņu un pārbaudi tā gatavību – ja pie kociņa ir pielipusi mīkla, biskvīts vēl ir jācep.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form