Kakao un krējuma krēms ar dzērveņu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
3.7805 41
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g skābs krējums (20%)
skābs krējums (20%)
20 g
20 g želatīns
želatīns
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK nesaldināts kakao pulveris
nesaldināts kakao pulveris
1
1 paciņa "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa
paciņa "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • "Ķīseli noteikti katrs var gatavot pēc savas patikas, bet man šis saldais vislabāk garšo tieši ar to, kas vārīts no "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa maisījuma," atklāj receptes autore, garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu uzbriedina, pārlejot ar aukstu ūdeni, pēc 10 minūtēm ūdens peldē izkausē.

    Saldo krējumu ar mikseri kuļ, līdz nedaudz sāk mainīties tā konsistence. Tad pievieno skābo krējumu, cukuru un kuļ, līdz krēms sāk biezēt. Pievieno kakao, sakuļ. Pamazām lej klāt izkausēto želatīnu, turpinot kult, līdz iegūta viendabīga masa.

    Masu lej traukā, liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz krēms sastindzis.

    Pa to laiku izvāra un atdzesē ķīseli, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

    Krēmu griež gabaliņos un pasniedz ar vēsu ķīseli.

    Lai labo garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form