Kakao un krējuma krēms ar dzērveņu ķīseli
Foto: Privātais arhīvs
3.7647 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Ķīseli noteikti katrs var gatavot pēc savas patikas, bet man šis saldais vislabāk garšo tieši ar to, kas vārīts no "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa maisījuma," atklāj receptes autore, garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Želatīnu uzbriedina, pārlejot ar aukstu ūdeni, pēc 10 minūtēm ūdens peldē izkausē.

Saldo krējumu ar mikseri kuļ, līdz nedaudz sāk mainīties tā konsistence. Tad pievieno skābo krējumu, cukuru un kuļ, līdz krēms sāk biezēt. Pievieno kakao, sakuļ. Pamazām lej klāt izkausēto želatīnu, turpinot kult, līdz iegūta viendabīga masa.

Masu lej traukā, liek ledusskapī uz pāris stundām, līdz krēms sastindzis.

Pa to laiku izvāra un atdzesē ķīseli, sekojot instrukcijai uz iepakojuma.

Krēmu griež gabaliņos un pasniedz ar vēsu ķīseli.

Lai labo garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form