Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
MAFINIEM
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
1
1 paciņa mafinu maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"
paciņa mafinu maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
100 ml
100 ml piens
piens
PILDĪJUMAM
300 ml
300 ml āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
150 ml
150 ml ūdens
ūdens
KRĒMAM
500 g
500 g maskarpone
maskarpone
1
1 bundža vārīta iebiezinātā piena
bundža vārīta iebiezinātā piena
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mafinus. Lielā bļodā sviestam pievieno sauso maisījumu, kanēli, pienu un ūdeni, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē.

    Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

    Gatavo pildījumu. Katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas, sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.

    Gatavo krēmu. Lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Nepārputo!

    Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form