Foto: Publicitātes foto
Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MAFINIEM:100 gmīksts sviests1 paciņa mafinu maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"1 ĒKkanēlis100 mlūdens100 mlpiens PILDĪJUMAM:300 mlāboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos3 ĒKcukurs150 mlūdens KRĒMAM:500 gmaskarpone1 bundža vārīta iebiezinātā piena100 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Gatavo mafinus. Lielā bļodā sviestam pievieno sauso maisījumu, kanēli, pienu un ūdeni, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē.

2

Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

3

Gatavo pildījumu. Katliņā liek ābolus, cukuru un ūdeni. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz āboli mīksti. Ja vēlas, sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.

4

Gatavo krēmu. Lielā bļodā liek visas krēma sastāvdaļas un ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Nepārputo!

5

Katrā mafinā izgriež centrā vietu, kur iepilda ābolu pildījumu. Izmantojot konditorejas maisiņu, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!