Foto: Shutterstock
Kanēļa plācenīši - skaists un garšīgs svētku vai ikdienas galda papildinājums.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

60 gmīksts sviests75 gbrūnais cukurs1 gab.olas dzeltenums60 gskābs krējums225 gmilti1 TKcepamais pulveris sāls2 TKkanēlis40 gpūdercukurs0.5 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Sviestu un cukuru saputo krēmīgi. Iemaisa olas dzeltenumu un skābo krējumu.

2

Samaisa miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls un kanēli, iemaisa sakultajā sviestā un ātri samīca vijīgā mīklā.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

4

Ar tējkaroti ņem lazdu rieksta lieluma piciņas, ar samitrinātām rokām saveļ bumbiņas un liek uz plāts. Katrai ar pirkstu iespiež nelielu padziļinājumu. Cep ~ 15 minūtes, kamēr viegli brūnas.

5

Noņem no plāts, ļauj nedaudz atdzist.

6

Samaisa cukuru ar kanēli, šai maisījumā iemērc cepumus.

No šī mīklas daudzuma iznāk ~ 30 cepumiņi.

Gatavošanas laiks: 30 min. + 15 min. cepšanai

Iesūtīja:
Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!