45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
60 gmīksts sviests75 gbrūnais cukurs1 gab.olas dzeltenums60 gskābs krējums225 gmilti1 TKcepamais pulveris sāls2 TKkanēlis40 gpūdercukurs0.5 TKkanēlis
Sagatavošana
1
Sviestu un cukuru saputo krēmīgi. Iemaisa olas dzeltenumu un skābo krējumu.
2
Samaisa miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls un kanēli, iemaisa sakultajā sviestā un ātri samīca vijīgā mīklā.
3
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
4
Ar tējkaroti ņem lazdu rieksta lieluma piciņas, ar samitrinātām rokām saveļ bumbiņas un liek uz plāts. Katrai ar pirkstu iespiež nelielu padziļinājumu. Cep ~ 15 minūtes, kamēr viegli brūnas.
5
Noņem no plāts, ļauj nedaudz atdzist.
6
Samaisa cukuru ar kanēli, šai maisījumā iemērc cepumus.
No šī mīklas daudzuma iznāk ~ 30 cepumiņi.
Gatavošanas laiks: 30 min. + 15 min. cepšanai
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit