Kanēlīgie 'snickerdoodles' cepumi
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
375 g
375 g milti
milti
2 TK
2 TK vīnakmens pulveris
vīnakmens pulveris
1 TK
1 TK soda
soda
1,5 TK
1,5 TK kanēlis
kanēlis
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
230 g
230 g sviests (istabas T)
sviests (istabas T)
265 g
265 g cukurs
cukurs
1
1 liela ola
liela ola
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
KANĒĻCUKURAM
50 g
50 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
  • ASV nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Ziemeļamerikā populāro "snickerdoodles" cepumu dzimtene ir Vācija. Cepumiņi ir vienkārši pagatavojami un garšo debešķīgi, turklāt cepšanas laikā māja piepildās ar kārdinošu kanēļa un sviesta aromātu. Cepumu mīklu var arī pagatavot iepriekš un uzglabāt leduskapī līdz pat trīs dienām. Lieliska ideja Mārtiņdienas tirdziņiem! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

    Nelielā traukā sagatavo kanēļcukuru (cukuru un kanēli sajauc kopā) un noliek malā.

    Citā traukā sajauc miltus, vīnakmens pulveri, kanēli, sodu un sāli.

    Sviestu un cukuru sakuļ, līdz sviests kļūst gaisīgs. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu, turpina kult vēl minūti.

    Pakāpeniski pievieno miltus un turpina maisīt, līdz veidojas stingra cepumu mīkla.

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Sagatavo cepumu pannu, to izklāj ar cepamo papīru.

    No mīklas veido nelielas bumbiņas. Bumbiņas apviļā kanēļcukurā un liek uz sagatavotās pannas, atstājot atstarpes aptuveni 6-7 cm.

    Cep aptuveni 10 minūtes. Kad cepumi gatavi un kamēr vēl silti, tos nedaudz izlīdzina, izmantojot metāla karoti, un ļauj atdzist 5 minūtes, tad pārliek uz režģa atdzist pilnībā.

    Cepumus uzglabā noslēgtā traukā līdz pat 7 dienām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form