Foto: Shutterstock
Ļoti smaržīga, garda smalkmaizīte, kas aplieta ar krēmsiera glazūru, iekarojusi pasauli ar nosaukumu "Cinnabon". Šīs slavenās bulciņas cepēji gan neatklāj nevienam savus cepšanas noslēpumus, bet tu vari izmēģināt savus spēkus tās atdarināšanā. Šai maizītei ir jābūt mīkstai un pūkainai, to pasniedz vēl siltu, pārlietu ar gardo krēmsiera glazūru. No mūsu receptē piedāvāto sastāvdaļu dotā daudzuma iznāks 12 kanēļmaizītes.
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Laiks būt radošam600 gmilti200 mlpiens (silts)1 2 paciņas "Dr.Oetker" sausais raugs (vai 50 g svaigais raugs)2 olas (istabas temperatūrā)100 gcukurs80 gsviests (kausēts)1 TKsāls (bez kaudzes) PILDĪJUMAM:50 gsviests (kausēts)200 gbrūnais cukurs20 gkanēlis GLAZŪRAI:4 ĒKkrēmsiers (Filadelfija, Maskarpone u.c.)100 gpūdercukurs40 gmīksts sviests (papildu sviests formas iesmērēšanai) "Dr. Oetker" vanilīna cukurs ar vaniļas ekstraktu

Sagatavošana

1

Krūzītē ielej siltu pienu (nedaudz siltāku par pirkstu), iemaisa tējkaroti cukura un pievieno raugu. Ļauj raugam atdzīvoties, nogaidot apmēram 15 minūtes.

2

Lielā bļodā sakuļ olas ar pārējo cukuru, pievieno izkausētu sviestu un sāli, visu izmaisa. Kad raugs uzputojis pienu, to ielej sakultajās olās. Pa daļām pievieno miltus, tos iesijājot. Mīkla sanāks mīksta, tā nav jāmīca, vienkārši samaisa mīklu, apsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā rūgt, apmēram vienu stundu. Jo mazāk mīcīsi mīklu, jo maizīte būs pūkaināka.

3

Kamēr mīkla rūgst, sajauc kanēļa pildījuma masu - samaisa brūno cukuru ar kanēli, pievieno izkausētu sviestu, vēlreiz izmaisa.

4

Samaisa glazūras krēmu (krēmsieram jābūt istabas temperatūrā, arī sviestam jābūt mīkstam): sakuļ krēmsieru kopā ar sviestu, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno pūdercukuru un vaniļu, vēlreiz sakuļ.

5

Laicīgi sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Sagatavo cepamo formu ar augstām malām, to bagātīgi iesmērējot ar sviestu. Formai vajadzētu būt tik lielai, lai tajā varētu ielikt 12 kanēļmaizītes ar apmēram 3 cm attālumu vienai no otras. Maizītes cepoties pūtīsies un viegli piespiedīsies viena pie otras.

6

Kad mīkla uzrūgusi (apjoms palielinājies vismaz divas reizes), veido bulciņas. Ar miltainām rokām uz ar miltiem apbērtas darba virsmas liek mīklu, ar mīklas rulli izveido plakanu taisnstūri apmēram 30 x 40 cm lielu un 5 mm biezu. Mīklas taisnstūri apklāj ar kanēļa cukura masu, to vienmērīgi izlīdzinot, atstājot brīvu tālāko un garāko taisnstūra malu.

7

Garenvirzienā, sākot ar tuvāko malu, cieši sarullē ruleti, tālāko brīvo malu piespiežot, lai netinas vaļā. Jātin pēc iespējas ciešāk, lai cepoties bulciņas nezaudētu formu.

8

Noliek ruleti tā, lai šuve atrastos apakšā. Nākamais solis ir ruletes sagriešana šķēlēs jeb bulciņās, būtu jāsanāk 12 bulciņām. Visvieglāk to izdarīt ar zobu diegu, kuram nav pievienotas nekādas aromvielas. Diegu pabīda zem ruletes un, saliekot krusteniski un savelkot, pārgriež mīklu, veidojoties perfektam griezumam. Ja griez ar nazi, raugies, lai tas būtu pēc iespējas plānāks un asāks.

9

Saliek maizītes sagatavotajā cepamajā formā, apsedz ar dvielīti un ļauj maizītēm atpūsties 30 minūtes, līdz tās atkal viegli uzrūgušas un uzpūtušās. Liek maizītes karstā cepeškrāsnī un cep 18 - 25 minūtes, līdz maizītes gatavas un zeltainas. Iesprausts koka skaliņš laukā nāk tīrs, bez mīklas pielipumiem. Ļoti svarīgi maizītes nepārcept, lai tās nebūtu sausas. Gatavu maizīšu pazīme ir ne tikai zeltainā krāsa, bet arī uzvārījies, burbuļojošs kanēļa pildījums.

10

Kad maizītes gatavas, tās izņem no krāsns, ļauj 2 minūtes pastāvēt, pēc tam apsmērē ar sagatavoto glazūru. Pasniedz siltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!