Foto: Частный архив

"Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savā ģimenē iecienītu kāpostu kotlešu recepti.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkāposti1 sīpols ķiploka daiviņas ĒKpilngraudu auzu milti1 ola pēc garšasdilles pēc garšassāls un malti melnie pipari milti vai rīvmaize apviļāšanai augu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Kāpostu sasmalcina plānos salmiņos.

2

Kāpostus liek katlā, pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un uz nelielas liesmas sautē zem vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti ir mīksti.

3

Kāpostu masu salej caurdurī, notecina lieko šķidrumu un atdzesē masu 10 minūtes.

4

Tad masu liek blenderī, pievieno olu, sīpolus, ķiplokus, zaļumus, miltus, sāli un piparus. Visu sablendē viendabīgā masā.

5

Ar samitrinātām rokām formē garenas vai apaļas kotletes.

6

Apviļā kotletes miltos vai rīvmaizē un apcep pannā sakarsētā eļļā zeltainas no abām pusēm.

7

Pasniedz ar krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!