Foto: Shutterstock
Rauga mīklas pīrāgs ar sulīgu svaigo kāpostu, cieti vārītu olu un zeltaini apceptu sīpolu pildījumu īstam garšu baudījumam.
240Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
1 kgmilti2 glāzesūdens vai piens3 gab.olas25 graugs100 gsviests0.5 glāzecukurs15 gsāls PILDĪJUMAM:2 kgkāposti2 gab.sīpoli2 gab.olas100 gsviests15 gsāls pipari

Sagatavošana

1

Gatavo rauga mīklu. Dziļā bļodā ielej pienu vai ūdeni un uzsilda līdz 30-35”C, izšķīdina raugu, pievieno cukuru, sāli, 2 olas. Visu kārtīgi samaisa, pieber izsijātus miltus un iejauc mīklu.

2

Lielu dēli vai galdu apber ar miltiem, izliek mīklu un mīca, kamēr mīkla kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Pievieno izkausētu sviestu, vēlreiz visu samīca un liek bļodā. Apsmērē ar sviestu vai apkaisa ar miltiem, apsedz un liek siltā vietā uz 1,5-2 stundām.

3

Kad mīkla paceļas, to vajag iespiest atpakaļ bļodā. Kad paceļas 3x var cept pīrāgus. Ja mīklu uzreiz necep, to apklāj un liek ledusskapī.

4

Pildījuma pagatavošana: Kāpostu sakapā, pieber sāli, samaisa, notur apmēram 5 minūtes un tad izspiež sulu. Sakapā sīpolus un apcep, pievieno kāpostus, uzliek vāku un sautē, līdz kāposti ir gatavi. Ik pa brīdim apmaisa.

5

Atdzesē gatavos kāpostus, samaisa ar smalki sakapātām vārītām olām, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

6

Dēlīti apkaisa ar miltiem, liek mīklu un sadala to 2 daļās. Vienu daļu izrullē apm. 1 cm biezumā, ieklāj cepamajā veidnē un pa virsu vienmērīgi liek pildījumu.

7

Izrullē tāpat otru daļu mīklas un liek pa virsu pildījumam, saspiež malas. Pārziež ar sakultu olu.
Pēc 15-20 minūtēm apsmērē ar olu un liek cepties līdz 200 sakarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 25-30 minūtēm.

8

Gatavo pīrāgu izņem no cepeškrāsns, iesmērē ar sviestu, nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež un pasniedz galdā.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!