Foto: Shutterstock
Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkāposti3 olas100 gsviests3 tomāti100 glabi kūstošs siers1 glāzepiens6 šķēlesbaltmaize rīvmaize sāls, pipari

Sagatavošana

1

Kāpostus saēvelē (vai sarīvē), pārkaisa pāris šķipsnas sāls un kārtīgi ar rokām visu samīca.

2

Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno samīcītos kāpostus un visu sautē aptuveni 15 minūtes.

3

Baltmaizi izmērcē pienā, olas dzeltenumus un baltumus saputo atsevišķi.

4

Kāpostos iemaisa mērcēto maizi, saputotos olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī citas garšvielas - pēc garšas. Iecilā olbaltuma putas.

5

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un iekaisa nedaudz rīvmaizi. Veidnē liek kāpostu masu, pāri kārto šķēlēs sagrieztus tomātus, pārkaisa ar sieru un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz siers izkusis un izveidojusies kraukšķīga garoziņa.

6

Pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!