Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Svaigi un ātri pagatavojami kāpostu salāti svētku galdam, kas neradīs smaguma sajūtu. Tie priecēs gan acis – ar košu krāsu salikumu, gan garšu kārpiņas. Ideāla piedeva dažādiem gaļas ēdieniem, piemēram, krāsnī ceptam lasim vai zeltainam vistas cepetim.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 Ķīnas kāposts0.5 neliels sarkanais kāposts1 granātābols6 konservētu persiku pusītes1 pētersīļu buntīte MĒRCEI:5 ĒKrapšu eļļa1 laims (rīvēta miziņa un sula)1 ĒKFranču sinepes1 ĒKbrūnais cukurs pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Abu veidu kāpostus sagriež plānās strēmelītēs. Persikus sagriež šķēlītēs. Pētersīļus sīki sakapā.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
2
Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņā un sakratot, līdz iegūta viendabīga mērce.
3

Kāpostus, persikus un pētersīļus liek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.

4

Dekorē ar granātābolu sēkliņām un pasniedz.

Lai labi garšo!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!