Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē
Foto: DELFI
2.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 gab.
1/2 gab. kāposts
kāposts
600 g
600 g jauktā kotelšu masa
jauktā kotelšu masa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
8 gab.
8 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
0,8 l
0,8 l tomāti savā sulā bez mizas
tomāti savā sulā bez mizas
1 gab.
1 gab. ola
ola
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
 
milti apviļāšanai
milti apviļāšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 gab.
2 gab. lauru lapa
lauru lapa
0,5 l
0,5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgas un garšīgas pusdienas visai ģimenei, turklāt lielisks veids, kā pagatavot dārzeņus tiem, kuri no šīs produktu grupas parasti atturas. Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz pannas sacep palielos gabalos sagrieztu sīpolu un 4 ķiploka daivas.

    Virtuves kombainā kopā ar saceptajiem sīpoliem un ķiplokiem sasmalcina kāpostu līdz apmēram rīsu lieluma gabaliņiem.

    Masu liek bļodā, un kārtīgi samīca kopā kopā ar malto gaļu, olu, miltiem, sāli, pipariem.

    Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē
    Foto: DELFI

    Gatavo dārzeņu mērci. Tai pašā virtuves kombainā rupjos gabalos sagrieztu svaigus burkānus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas un sasmalcina tikpat smalki kā kāpostus. Šo masu pannā apcep eļļā un pasautē, pārlejot ar dārzeņu buljonu (ja nav īstais, tad izmanto dārzeņu buljona kubiņu, ko izšķīdina puslitrā vāroša ūdens), kamēr veido kotletes no kāpostiem.

    Ar ūdenī samērcētām rokām no kāpostu/gaļas masas veido kotletes, ko apviļā miltos un apcep karstā eļļā no abām pusēm, līdz viegli brūnas.

    Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē
    Foto: DELFI

    Sautēšanai paredzētā pannā kārto kotletes, tām pa virsu uzlej sagatavoto dārzeņu mērci un pārber pāri sakapātus tomātus. Sautē ar vāku uz mērenas uguns apmēram pusstundu, pa laikam apmaisot.

    Tad pārlej ar saldo krējumu, pievieno lauru lapu un sautē vēl 10 min.

    Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē
    Foto: DELFI

    Pasniedz ar zaļumiem.

    Kāpostu un gaļas kotletes dārzeņu mērcē
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form