Foto: DELFI
Sātīgas un garšīgas pusdienas visai ģimenei, turklāt lielisks veids, kā pagatavot dārzeņus tiem, kuri no šīs produktu grupas parasti atturas. Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Berga.
90Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.kāposts600 gjauktā kotelšu masa2 gab.sīpoli8 gab.ķiploka daiviņas3 gab.burkāni0.8 ltomāti savā sulā bez mizas1 gab.ola2 ĒKmilti milti apviļāšanai pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.lauru lapa0.5 ldārzeņu buljons200 mlsaldais krējums eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Uz pannas sacep palielos gabalos sagrieztu sīpolu un 4 ķiploka daivas.

2

Virtuves kombainā kopā ar saceptajiem sīpoliem un ķiplokiem sasmalcina kāpostu līdz apmēram rīsu lieluma gabaliņiem.

3

Masu liek bļodā, un kārtīgi samīca kopā kopā ar malto gaļu, olu, miltiem, sāli, pipariem.

Foto: DELFI
4

Gatavo dārzeņu mērci. Tai pašā virtuves kombainā rupjos gabalos sagrieztu svaigus burkānus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas un sasmalcina tikpat smalki kā kāpostus. Šo masu pannā apcep eļļā un pasautē, pārlejot ar dārzeņu buljonu (ja nav īstais, tad izmanto dārzeņu buljona kubiņu, ko izšķīdina puslitrā vāroša ūdens), kamēr veido kotletes no kāpostiem.

5

Ar ūdenī samērcētām rokām no kāpostu/gaļas masas veido kotletes, ko apviļā miltos un apcep karstā eļļā no abām pusēm, līdz viegli brūnas.

Foto: DELFI
6

Sautēšanai paredzētā pannā kārto kotletes, tām pa virsu uzlej sagatavoto dārzeņu mērci un pārber pāri sakapātus tomātus. Sautē ar vāku uz mērenas uguns apmēram pusstundu, pa laikam apmaisot.

7

Tad pārlej ar saldo krējumu, pievieno lauru lapu un sautē vēl 10 min.

Foto: DELFI
8

Pasniedz ar zaļumiem.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!