Foto: No privātā arhīva

Saulei austot, tavs karaliskais rožu dārzs rīta rasā iezaigojas tūkstoš krāsās. Rozes ir modušās, lai drosmīgi atplauktu līdz galam un piepildītu šo pasauli ar pārpasaulīgu smaržu un skaistumu. Rozes mūžs ir kaislīgs un īss, un viņa to izdzīvo ar katru ziedlapiņu. Tagad, kad rožu dārzs ir tvanīgā pilnbriedā – šis ir īstais brīdis. Šis ir tavs brīdis, karalien – ienāc dārzā un saplūc maigās, saldas smaržas un garšas pārpilnās rožu ziedlapiņas. Laiks mazliet paburties virtuvē… Rožu karaliene Sarmīte Dzērve dalās ar savu rožu želejas noslēpumu.

"Visu daru, balstoties uz izjūtām. Saplūcu skaistākās rožu ziedlapiņas, noskaloju. Tad pārleju ar karstu ūdeni – apmēram pusotru litru – un lieku katliņā uz lēnas uguns vārīties 10 līdz 15 minūtes. Pēc tam nogriežu uguni un katliņā iespiežu liela, vislielākā, ko varu atrast, citrona sulu. Visu samaisu un atstāju uz mirkli rozes mierā," stāsta Sarmīte.

"Tad rožlapiņas nokāšu, lai katlā paliek tikai šķidrums. Lieku katlu atpakaļ uz uguns un pieberu apmēram kilogramu ievārījuma cukuru – tieši ievārījuma cukuru! Šis ir svarīgi! Atkal uz lēnas uguns vāru 10 līdz 15 minūtes. Pēc tam saldi smaržojošo sīrupu leju burciņās. Kad tās mazliet padzisušas, lieku tās ledusskapī, lai labāk saželē. Tas arī viss. Aromāts vārot fantastisks un arī pati želeja skaisti smaržo. Brīnišķīga pie pankūkām, pie tējas ar vaniļas plombīru vai vienkārši tāpat," tā Sarmīte.

Foto: No privātā arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!