Karalienes zapte drottningsylt
Foto: Lauru lapa
4.8333 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g avenes
avenes
250 g
250 g meža mellenes
meža mellenes
500 g
500 g cukurs (parastais, nevis ievārījuma)
cukurs (parastais, nevis ievārījuma)
1/3 glāze
1/3 glāze ūdens
ūdens
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Pirmo reizi šī recepte publicēta kādā zviedru pavārgrāmatā 1903. gadā. Par to, kāpēc tā tiek saukta par Karalienes zapti, vēsture klusē, bet garša zaptei patiešām ir karaliska, apgalvo Lauru lapa, piebilstot: "Vienaldzīgo nav!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Avenes un mellenes saber katlā, apber ar cukuru, pielej ūdeni.

    Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bieži apmaisot.

    Kad zapte uzburbuļo, jāturpina vārīšana vēl 5-10 minūtes, nepārtraukti maisot un nosmeļot putas. Ar pārāk ilgu vārīšanu aizrauties nedrīkst.

    Kad gatavs, salej izkarsētās burkās, uzsprauž perfekti tīru vāku, atdzesē, nones uz pagrabu un visu ziemu ēd!

    Vēl krāšņākai garšas buķetei ievārījumam var pievienot nedaudz vaniļas pāksts vai citron miziņu vai lāsīti ruma, teikts zviedru pavārmākslas blogā "Sweedish spoon" (Zviedru karote). Karalisku našķošanos!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form