Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas
Foto: Shutterstock
3.9091 44
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkai:
220 g
220 g sviesta vai smilšu mīklas cepumi
sviesta vai smilšu mīklas cepumi
220 g
220 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
160 ml
160 ml saldais krējums
saldais krējums
Glazūrai:
110 g
110 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
80 ml
80 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Slavenību receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. To var gatavot gan kēksa, gan kūkas formā. Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Apaļo kūkas formu (diametrs: 20 cm) izklāj ar foliju un ieziež ar piciņu sviesta - lai gatavās kūkas izņemšana būtu vienkāršāka.

    Cepumus sadrupina vidēja izmēra gabaliņos. Sviestu un saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē.

    Atsevišķā traukā sīki sasmalcina šokolādi un pārlej ar karsto saldā krējuma un sviesta maisījumu. Visu samaisa, līdz šokolāde izkususi un izveidojusies viendabīga masa.

    Šokolādes masā ber cepumus un rūpīgi samaisa. Visu lej sagatavotajā kūkas formā un liek ledusskapī pilnībā sastingt (apmēram 3 stundas).

    Kad šokolādes un cepumu kūka sastingusi, to no formas pārliek uz šķīvja vai kūku paplātes, noņem foliju.

    Gatavo glazūru. Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un sviestu un sajauc ar drupinātu šokolādi, veidojot viendabīgu masu. Ar iegūto glazūru pārlej kūku un ar platu nazi izlīdzina. Kūka gatava!

    šokolādes kūka
    Foto: La Cocotte Verte

    Ja vēlies, dekorē to ar drupinātiem riekstiem vai - vēl šokolādīgāk - ar baltās šokolādes skaidiņām!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form