Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas
Foto: Shutterstock
3.7838 37
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. To var gatavot gan kēksa, gan kūkas formā. Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.

Apaļo kūkas formu (diametrs: 20 cm) izklāj ar foliju un ieziež ar piciņu sviesta - lai gatavās kūkas izņemšana būtu vienkāršāka.

Cepumus sadrupina vidēja izmēra gabaliņos. Sviestu un saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē.

Atsevišķā traukā sīki sasmalcina šokolādi un pārlej ar karsto saldā krējuma un sviesta maisījumu. Visu samaisa, līdz šokolāde izkususi un izveidojusies viendabīga masa.

Šokolādes masā ber cepumus un rūpīgi samaisa. Visu lej sagatavotajā kūkas formā un liek ledusskapī pilnībā sastingt (apmēram 3 stundas).

Kad šokolādes un cepumu kūka sastingusi, to no formas pārliek uz šķīvja vai kūku paplātes, noņem foliju.

Gatavo glazūru. Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un sviestu un sajauc ar drupinātu šokolādi, veidojot viendabīgu masu. Ar iegūto glazūru pārlej kūku un ar platu nazi izlīdzina. Kūka gatava!

šokolādes kūka
Foto: La Cocotte Verte

Ja vēlies, dekorē to ar drupinātiem riekstiem vai - vēl šokolādīgāk - ar baltās šokolādes skaidiņām!

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form