Karaliskā šokolādes tarte ar lazdu riekstiem
Foto: Veronika Ļevša
3.0000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda tarte, kuras kraukšķīgajā mīklas groziņā slēpjas bagātīgs, krēmīgs šokolādes pildījums, bet virspusē rotājas grauzdēti lazdu rieksti. Bauda katrā kumosā! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Gatavo tartes pamatni. Sviestu sagriež gabalos, liek bļodā.

Pievieno miltus un ar rokām saberž sviestu ar miltiem.

Tad pievieno olas dzeltenumu un cukuru. Mīklu labi samīca, ieklāj formā, ar pirkstiem uz augšu izveido maliņas. Liek formu ledusskapī uz 30 minūtēm.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kūkas formu 22 cm diametrā ieziež ar sviestu.

Gatavo šokolādes masu. Katliņā liek gabaliņos salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu, sviestu un uz vidējas liesmas karsē, maisot, līdz šokolāde izšķīst un masa kļūst viendabīga.

Noņem katliņu no plīts, masu nedaudz atdzesē.

Izņem no ledusskapja cepamo formu un liek krāsnī uz 10 minūtēm.

Pa to laiku sakuļ olas, lej klāt šokolādes masai un visu labi samaisa.

Izņem cepamo formu no krāsns, ļauj tai nedaudz atdzist, tad lej iekšā šokolādes masu, ber virsū riekstus, liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda!

Karaliskā šokolādes tarte ar lazdu riekstiem
Foto: Veronika Ļevša

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form