Karaliskais tiramisu kārtojums glāzītē
Foto: Shutterstock
2.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g dāmu pirkstiņi
dāmu pirkstiņi
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
400 g
400 g krēmsiers
krēmsiers
70 g
70 g cukurs
cukurs
tase
tase melna kafija
melna kafija
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Kad kūkas gatavot negribas, un ar saldējumu remdināt saldo kāri arī ne, lieliska alternatīva ir kārtojums, turklāt glāzītē pasniegts tas kļūst vēl īpašāks. Lai arī šis nav klasiskais tiramisu, kā radoša interpretācija tas garšos arī autentiskā deserta cienītājiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms ūdens peldē izkausē šokolādi. Uzmani, lai trauks nesaskaras ar ūdeni, bet šokolāde kūst karstajos tvaikos, citādi tā piedegs.

    Noliec šokolādi malā nedaudz padzist. Ja mājas bāriņā ir tumšais rums vai brendijs, pielej ēdamkaroti šokolādei un iemaisi.

    Bļodiņā liec krēmsieru ar cukuru un vienmērīgi saputo, lai masa ir gaisīga. Ja krēmsiers ir pārāk stingrs, var pieliet nedaudz citrona sulas, tad krēms labāk padosies maisīšanai, bet tam nevajag būt arī pavisam šķidram.

    Pēc tam krēmam lēnām pievieno izkausēto šokolādi un vienmērīgi iemaisi. Ja krēms šķiet par biezu, masu var ūdens peldē pakarsēt, tad krēms būs šķidrāks un vieglāk ieklājams deserta traukos.

    Bļodā lej saldo krējumu un ar mikseri saputo to stingrā putukrējumā. Ja vēlies saldāku, pievieno putošanas beigās dažas karotes cukura, bet nepārcenties, lai tas nav pārāk salds.

    Melno kafju ielej bļodiņā vai traukā, kur ērti iemērkt cepumus.

    Skaistās vīna vai deserta glāzēs vispirms liec kafijā iemērktus cepumus, tad putukrējumu un pa virsu – šokolādes krēmu.

    Tādā pat secībā turpini veidot kārtojumu, līdz trauks pilns. Pēdējo kārtu atstāj ar krēmu.

    Ja vēlies, pārlej vēl izkausētu šokolādi, izdekorē ar kokteiļu ķirsīti vai citiem gardumiem, bet tikpat labi izskatīsies sadrupināti cepumi, kas palikuši pāri.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form