Foto: DELFI
Par karaliskām šīs karbonādes var dēvēt gan pateicoties to iespaidīgajam izmēram, gan nepārspējamam sulīgumam un īpaši piesātinātajai garšai, ko plāni izklapētajām gaļas šķēlēm piešķir pikantā marināde un sātīgais siera "kažociņš". Protams, kalorijas šajā gadījumā skaitīt būs lieki, bet vismaz rudenī taču ir sevi jāpalutina, ja peldkostīmu sezonas gaidās ieturētās diētas šogad nebija ieguldīto pūļu vērtas. Labā ziņa ir tāda, ka varēsi iztikt bez eļļas un miltu-olas panējuma, kā arī izvairīties no stāvēšanas pie karstas pannas un ziliem dūmiem piepildītas virtuves, jo visu "melno" darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļas karbonāde200 mlmajonēze250 gsiers4 tomāti pēc garšasrozmarīns1 TKpaprikas pulveris3 ĒKkečups3 ķiploka daiviņas MARINĀDEI:2 TKsinepes1 sīpols0.5 TKsāls1 TKmedus0.5 citronu sula

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež aptuveni 1,5-2 cm biezās sķēlēs. Plāni izklapē tās ar gaļas āmuriņu no abām pusēm.

2

Gatavo marinādi. Traukā liek nomizotu, gabalos sagrieztu sīpolu, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokas blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Ar šo maisījumu ieziež karbonādes no abām pusēm. Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un ļauj gaļai marinēties vismaz 30 minūtes.

Foto: DELFI
3

Pa to laiku sakapā rozmarīnu. Tomātus sagriež biezās šķēlēs.

Foto: DELFI
4

Sieru sarīvē, liek bļodā, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, majonēzi, kečupu un paprikas pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.

Foto: DELFI
5

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Uz pannas liek marinētās gaļas šķēles, pārkaisa ar rozmarīnu, virsū liek tomātu šķēles. Tad katru gaļas šķēli devīgi pārklāj ar siera–majonēzes maisījumu.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
6

Liek krāsnī uz 30 minūtēm, līdz siers izveidojis skaisti zeltainu garoziņu.

Foto: DELFI
7

Izņem karbonādes no krāsns, nedaudz atdzesē, noņem no plāts, neaizmirstot arī par gardo siera "mētelīti", kas vietām notecējis gar malām, bet tāpēc ir ne mazāk garšīgs. Pasniedz ar maigu kartupeļu biezputru un svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!