Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
Foto: DELFI
2.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg cūkgaļas karbonāde
cūkgaļas karbonāde
200 ml
200 ml majonēze
majonēze
250 g
250 g siers
siers
4
4 tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns
rozmarīns
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
3 ĒK
3 ĒK kečups
kečups
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Marinādei
2 TK
2 TK sinepes
sinepes
1
1 sīpols
sīpols
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK medus
medus
1/2
1/2 citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Par karaliskām šīs karbonādes var dēvēt gan pateicoties to iespaidīgajam izmēram, gan nepārspējamam sulīgumam un īpaši piesātinātajai garšai, ko plāni izklapētajām gaļas šķēlēm piešķir pikantā marināde un sātīgais siera "kažociņš". Protams, kalorijas šajā gadījumā skaitīt būs lieki, bet vismaz rudenī taču ir sevi jāpalutina, ja peldkostīmu sezonas gaidās ieturētās diētas šogad nebija ieguldīto pūļu vērtas. Labā ziņa ir tāda, ka varēsi iztikt bez eļļas un miltu-olas panējuma, kā arī izvairīties no stāvēšanas pie karstas pannas un ziliem dūmiem piepildītas virtuves, jo visu "melno" darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež aptuveni 1,5-2 cm biezās sķēlēs. Plāni izklapē tās ar gaļas āmuriņu no abām pusēm.

    Gatavo marinādi. Traukā liek nomizotu, gabalos sagrieztu sīpolu, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar rokas blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Ar šo maisījumu ieziež karbonādes no abām pusēm. Pārklāj trauku ar pārtikas plēvi un ļauj gaļai marinēties vismaz 30 minūtes.

    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI

    Pa to laiku sakapā rozmarīnu. Tomātus sagriež biezās šķēlēs.

    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI

    Sieru sarīvē, liek bļodā, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, majonēzi, kečupu un paprikas pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.

    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI

    Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Uz pannas liek marinētās gaļas šķēles, pārkaisa ar rozmarīnu, virsū liek tomātu šķēles. Tad katru gaļas šķēli devīgi pārklāj ar siera–majonēzes maisījumu.

    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI
    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI

    Liek krāsnī uz 30 minūtēm, līdz siers izveidojis skaisti zeltainu garoziņu.

    Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
    Foto: DELFI

    Izņem karbonādes no krāsns, nedaudz atdzesē, noņem no plāts, neaizmirstot arī par gardo siera "mētelīti", kas vietām notecējis gar malām, bet tāpēc ir ne mazāk garšīgs. Pasniedz ar maigu kartupeļu biezputru un svaigiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form