Karaliskie krāsnī ceptie kartupeļi ar bekona un siera pildījumu
Foto: Shutterstock
3.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab
6 gab kartupeļi
kartupeļi
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
75 g
75 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
150 g
150 g Čedaras siers
Čedaras siers
170G
170G kūpināts bekons
kūpināts bekons
2 saujas
2 saujas lociņi
lociņi
  • Dārzeņu ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Skaidra lieta – 100 un 1 kartupeļu recepte katram latvietim ielikta šūpulī. (Kopā ar vienīgo pareizo aukstās zupas recepti un vēl dažām gastronomiski svētām lietām.) Tad nu tā – tagad mums būs 102 kartupeļu pagatavošanas receptes! Šajā kartupeļu receptē Nr.102 ir viss, kas vajadzīgs – rezultātā kartupelim ir kraukšķīga miziņa, maigs un sātīgs mīkstumiņš, sātīgs, aromātisks bekoniņš, pakusis sieriņš, maigi sīvs lociņš pa virsu… Karaliska maltīte!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvēlamies cepšanai vislielākos kartupeļus, rūpīgi nomazgājam. Nemizojam – jācep ar visu mizu!

    Katrā kartupelī veicam iegriezumus, kuros vēlāk liksim bekona un siera šķēles. Griežam tā, lai iegriezumi būtu gana dziļi, bet lai nepārgrieztu kartupeli un lai tas cepoties turētos kopā.

    Ieslēdzam cepeškrāsni 220 grādu temperatūrā. Kamēr karst, cepampannā ieklājam foliju, apsmērējam to ar eļļu.

    Liekam iegrieztos kartupeļus uz pannas.

    Izkausējam sviestu, sajaucam ar olīveļļu, sāli un pipariem. Ar šo mērcīti dāsni apsmērējam kartupeļus tā, lai maisījums ielīst arī iegriezuma vietās.

    Liekam krāsnī un cepam apmēram 40-50 minūtes, līdz kartupeļi jau mīksti un viegli zeltaini.

    Kamēr cepas, viegli apcepam pusžāvēta bekona šķēles un sagriežam Čedaras vai līdzīga siera šķēles – tā, lai tās varētu piepildīt griezuma vietas kartupeļos. Siera šķēlēm jābūt pabiezām, jo karstumā būs jātur līdzi bekonam.

    Izņemam pannu ar kartupeļiem no cepeškrāsns un ļaujam tiem padzist piecas minūtes.

    Laiks piepildīt iegriezumus. Tajos pamīšus liekam apceptā bekona un siera šķēles. Ar šo kravu kartupeļiem laiks atgriezties cepeškrāsnī. Ja kartupeļi šķiet pasausi, tos pārlej ar bekona tauciņiem vai apsmērē ar olīveļļu. Var pārbērt ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Cepam vēl apmēram 10-15 minūtes – te jāskatās, kas notiek cepeškrāsnī un attiecīgi jareaģē.

    Pasniedzam karstus, pārkaisot ar zaļajiem lociņiem. Var servēt ar krējuma vai kādu citu mērcīti pēc izvēles, lai gan garša ir izcila tāpat! Lai kartupeļi ilgāk turētos karsti, var pasniegt ar visu pannu. Lai gan – šie kartupeļi parasti pazūd uzreiz!

    Labu apetīti un lielisku vakaru!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form