Vista ir bieža "viešņa" manas ģimenes ēdienkartē. Vismaz reizi nedēļā. Varbūt divreiz. Bet varbūt trīs reizes, nedēļās, kad es palūdzu savam vīram grilētu vistu rozmarīna un paniņu marinādē - es dievinu šo kombināciju un, iespējams, drīzumā es recepti atklāšu arī jums.

Runājot par vistas gaļas ēdieniem, es esmu mūžīgos meklējumos, lai atrastu jaunas garšas nianses. Un pēdējā laikā par manu favorīti kļuvusi šī saldi pikantā, karamelizētā vistiņa, kuras recepti vēlos pastāstīt arī citiem.

Viss sākas ar vienkāršu darbību - nelielā eļļas daudzumā apcep vistas gaļu. Īstā jautrība parādās, kad gaļa ir brūni apcepta - to izņem no pannas un noliek maliņā. Pannā ielej nedaudz ūdeni un pieber brūno cukuru. Lēni karsē, līdz izveidojas pabieza karamele. Lai mērce nebūtu tikai salda, pievieno nedaudz etiķi, svaigu ingveru, ķiplociņu, sojas mērci un vistas buljonu... Visas šīs sastāvdaļas kopā veido sabalansētu, saldi sāļu garšu. Kad mērce sāk burbuļot, samazina liesmu un liek pannā arī apcepto gaļu, sautē 20-25 minūtes līdz tā ir mīksta, nedaudz lipīga, bet ideāli garšīga!

Mēs šo vistu ēdam ar vārītiem rīsiem, pāri pārkaisot svaigus lociņus - gan garšai, gan krāsai! Un, tā kā es neprotu gatavot maz, vienā ēdienreizē, protams, mēs visu neapēdām, līdz ar to nākamajā dienā nogaršojām karamelizētās vistas atdzisušo versiju. Ziniet, tiešām ideāla!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!