Foto: Shutterstock
Īpašai svētku reizei - karamelizētais olu krēms. Nav gluži brilē krēms, tomēr gards!
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gpiens4 gab.olas1 ĒKcukurs0.5 gab.citrona rīvēta miziņa KARAMELEI:170 gcukurs2 ĒKūdens ROTĀJUMAM: mango, karambola, ķirši

Sagatavošana

1

Pannā ieber cukuru. Uz lēnas uguns, maisot ar koka karoti, apgrauzdē. Pievieno verdošo ūdeni. Samaisa.

2

Karameļu masu lej lielā vai 4-6 mazās veidnēs ar gludu pamatu. Apziež arī veidņu maliņas. Masai ļauj sarecēt.

3

Uzkarsē pienu un atdzesē.

4

Olas sakuļ ar cukuru. Pievieno citrona miziņas un, visu laiku kuļot, arī pienu.

5

Masu lej lielajā vai mazajās veidnēs virs sacietējušās karameles. Pārklāj foliju.

6

Līdz 175C sakarsētas krāsns apakšējā daļā liek plāti ar augstām malām, uz kuras uzlikta veidne vai veidnes. Plātī lej ūdeni, lai tas sniegtos veidnēm līdz pusei.

7

Cep apmēram 45 minūtes, līdz masa sarecējusi.

8

Krēmu nedaudz atdzesē un izgāž uz šķīvjiem.

9

Dekorē ar mango daiviņām, karambolas šķēlītēm un ķiršiem.

Iesūtīja: sashag

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!