Cepti āboli ar riekstu, dateļu un cukura pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 āboli
āboli
12
12 dateles
dateles
4 ĒK
4 ĒK valrieksti
valrieksti
4 ĒK
4 ĒK muskovado cukurs
muskovado cukurs
 
sviests
sviests
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādu atzīmei.

    Ābolus nomazgā un izgrebj to vidus tā, lai tiem vairs nebūtu kātiņš un serde. Tos liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Katrā ābolā ieliek trīs dateles un ēdamkaroti raupji sasmalcinātus valriekstus. Pa virsu liek ēdamkaroti brūnā Muskovado cukura, kā arī lielu sviesta kubiņu.

    Liek cepeškrāsnī un gatavo aptuveni 45 līdz 55 minūtes, un cep līdz āboli kļuvuši mīksti, un to miziņa ieplaisājusi.

    Pasniedz uz siltiem šķīvjiem, pa virsu lejot izkusušo sviestu. No cepšanas palikušo sviestu vēlreiz uzkarsējot pannā iegūsi gardu mērci.

    Ēd kopā ar putukrējumu vai saldējumu. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form