Foto: Privātais arhīvs
"Karamelizēti sīpoli, lai gan vizuāli varbūt nav tas glītākais un apetīti raisošākais kārums, tomēr kā garšo, ņammm! Man garšo ar rupjmaizīti, bet var pievienot karstmaizēm, burgeriem, hotdogiem, gaļas un zivju ēdieniem – var ēst gan siltus, gan aukstus, kā pašiem patīk!" Sīpolu ceļa recepšu konkursam piesakās Ināra.

Sīpolus notīra, sagriež plānos pusgredzenos.

Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztos sīpolus un, uz lēnas uguns karsējot, sajauc sīpolus ar sviestu, lai tie pilnībā būtu ietaukoti. Lēnītēm cep apmēram 5 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un nedaudz zeltaini.

Nepārtraucot karsēt, pārkaisa sīpoliem sāli, cukuru, pielej balzāmetiķi un uz lēnas uguns karsē, apmaisot, lai nepiedeg. Pēc kādām 15-20 minūtēm ir gatavs.

Tas arī viss, veseli ēduši!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!