Foto: Shutterstock
Karameļu cepumi - Ziemassvētku cepumi arī citiem svētkiem un ikdienai.
65Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmilti150 gsviests100 gcukurs1 gab.olas dzeltenums2 ĒKcitronu sula1 gab.mazā paciņa vaniļas cukurs1 šķipsnasāls100 gcukurs125 gsaldais krējums75 gmedus0.5 TKkanēlis

Sagatavošana

1

Ātri samīca mīklu nomiltiem,sviesta, cukura, olas dzeltenuma, citronu sulas, vaniļas cukura un sāls. Ietin folijā un liek ledusskapī ~ uz 30 minūtēm.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3

Cepešplāti apklāj ar cepamo papīru.

4

Mīklu vēlreiz ātri izmīca.

5

No mīklas veido ~ 80 bumbiņas (diametrs ~2 cm), kārto uz plāts un katrai bumbiņai vidū ar miltainu pirkstu iespiež padziļinājumu.

6

Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes, ļauj atdzist.

7

Vāra karameli - nelielā katliņā ber cukuru un uz nelielas liesmas izkausē, kamēr paliek gaiši brūns. Iemaisa krējumu, medu, kanēli. Visu uzvāra un, nepārtraukti maisot, vāra ~ 5 minūtes.

8

Karameli nedaudz atdzesē un uzmanīgi salej atdzisušos cepumos. Ļauj pilnībā atdzist.

9

Parasti karamelei ņemu pusi uz pusi farīna cukuru vai muskavado cukuru un parasto - tad karamelei izteiksmīgāka garša.

10

Cepumus var uzglabāt noslēgtā traukā, starp kārtām liekot sviestpapīru.

11

Gatavošanas laiks: 20 min.+ 15 min. + 30 min.ledusskapī

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!