Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ātri samīca mīklu nomiltiem,sviesta, cukura, olas dzeltenuma, citronu sulas, vaniļas cukura un sāls. Ietin folijā un liek ledusskapī ~ uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Cepešplāti apklāj ar cepamo papīru.
Mīklu vēlreiz ātri izmīca.
No mīklas veido ~ 80 bumbiņas (diametrs ~2 cm), kārto uz plāts un katrai bumbiņai vidū ar miltainu pirkstu iespiež padziļinājumu.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes, ļauj atdzist.
Vāra karameli - nelielā katliņā ber cukuru un uz nelielas liesmas izkausē, kamēr paliek gaiši brūns. Iemaisa krējumu, medu, kanēli. Visu uzvāra un, nepārtraukti maisot, vāra ~ 5 minūtes.
Karameli nedaudz atdzesē un uzmanīgi salej atdzisušos cepumos. Ļauj pilnībā atdzist.
Parasti karamelei ņemu pusi uz pusi farīna cukuru vai muskavado cukuru un parasto - tad karamelei izteiksmīgāka garša.
Cepumus var uzglabāt noslēgtā traukā, starp kārtām liekot sviestpapīru.
Gatavošanas laiks: 20 min.+ 15 min. + 30 min.ledusskapī
Iesūtīja: Nora