Foto: Shutterstock
Lai pagatavotu flānu, vajag tikai pāris teju katrā virtuvē atrodamu sastāvdaļu. Šī debešķīgā deserta garša ir zelta vidusceļš starp maigu olu krēmu un siera kūkas pildījumu.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 ĒKcukurs80 mlūdens4 lielas olas500 mlpiens100 gcukurs šķipsnasāls pēc garšasvaniļas ekstrakts, esence vai cukurs

Sagatavošana

1

Cukuru un ūdeni liek katliņā ar biezu pamatni un maisot karsē, līdz cukurs izkusis, Turpina karsēt uz vidējas liesmas, kamēr karamele sabiezē un kļūst dzintaraini brūna.

2

Tad karameli vienādās daļās veikli salej četros trauciņos, apgrozot katru trauciņu, lai karamele pārklātu visu trauciņa apakšu.

3

Kamēr karamele dziest, gatavo krēmu. Olas, cukuru, vaniļu un sāli sablendē vai sakuļ viendabīgā masā. Tad pievieno un iekuļ pienu. Lai flāna struktūra būtu zīdaini gluda un viendabīga, drošības labad sakulto masu izkāš caur sietiņu vai marli.

4

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. Trauciņus ar atdzisušo karameli liek keramikas veidnē, virs karameles lej olu un piena masu, piepildot trauciņus teju līdz pašai augšai.

5

Keramikas veidnē lej elektriskajā tējkannā uzvārītu, verdošu ūdeni, piepildot veidni 2-3 centimetru augstumā. Liek veidni krāsnī uz 45 minūtēm.

6

Izņem veidni no krāsns, pēc 10-15 minūtes izceļ trauciņus no veidnes un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tad katru rūpīgi pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.

7

Izņem trauciņus no ledusskapja, noņem plēvi, ar asu nazi novelk gar flāna maliņām, lai tas būtu vieglāk izņemams.

8

Uz flāna trauciņa liek piemērota lieluma šķīvi un cieši piespiež to, tad ar strauju kustību apgriež otrādi un, uzsitot ar plaukstu pa trauciņa augšpusi, izslidina flānu uz šķīvja. Kā tas veicams uzzināsi, noskatoties šo video.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!