Karbonāde ar pufīgu siera cepurīti 'Jautrā brieža' gaumē
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. cūkgaļas karbonādes šķēles
cūkgaļas karbonādes šķēles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
1 gab.
1 gab. ola
ola
200 g
200 g siers
siers
1 TK
1 TK majonēze
majonēze
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krodziņa "Jautrais briedis" saimniece Marta Jansone dalās ar recepti un izstāsta dažus knifiņus, kāpēc viena no krodziņa iecienītākajām karbonādēm iznāk tieši tāda – ar sulīgu, pufīgu, zeltainu siera cepurīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Karbonādi izklapē, uzber sāli, piparus, apvārta miltos, iemērc sakultā olā un nedaudz apcep – lai mazliet aprauj, bet jāatceras, ka cepsies vēl cepeškrāsnī.

    Tad uz karbonādes vienas puses liek plānās šķēlītēs sagrieztu tomātu un siera cepurītes masu.

    Siera masu gatavo no siera, olas un nedaudz majonēzes. Visām sastāvdaļām jābūt kvalitatīvām, ja siers būs slikts vai tikai siera izstrādājums – izkusīs un iztecēs kā eļļa. Mēs krogā pērkam "Gouda" sieru – tas ir pārbaudīts, vienmēr sanāk. Sieru rīvēju uz rupjās rīves. Proporcija ir aptuveni tāda: uz puskilogramu siera lieku vienu olu un ēdamkaroti majonēzes. Tad tā siera cepurīte sanāk sulīga un pufīga.

    Pāris karbonādēm, protams, tik daudz nevajag un mazāk par vienu olu nepieliksi – bet var gan! Ja cep pāris karbonādes, sakul vienu olu, pusi atstāj iemērkšanai, otru pusi liek klāt pie siera masas, un majonēzi tad attiecīgi mazāk.

    Siera cepurītes masai jābūt diezgan pasausai, bet tādai, kuru var veidot: es no tās plaukstās izveidoju tādu kā plakanu (bet neskopojoties) plācenīti – to uzliek uz karbonādes un tomāta un nedaudz piespiež.

    Cep 190-200 grādos 7-8 minūtes. Katrs jau savu cepeškrāsni pazīst, bet karbonādi vienmēr labāk cept lielākā karstumā un īsāku laiku, nekā otrādi. Un plītij jābūt pirms tam sakarsētai, lai karbonāde nekalst, bet uzreiz cepas lielā karstumā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Vasaras ēdienkarte
    0
    Karbonāde
    0
    Cūkgaļas karbonāde
    0
    Majonēze
    0
    Olas
    0
    Pipari
    0
    Sāls
    0
    Siers
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    0
    Cepeškrāsns
    0
    Cepšana
    43596533
    Gaļas ēdieni
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form