Karbonādes saldā krējuma un siera mērcē
Foto: DELFI
3.0000 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. cūkgaļas karbonāde
cūkgaļas karbonāde
1 gab.
1 gab. ola
ola
4 ĒK
4 ĒK milti (ar kaudzi)
milti (ar kaudzi)
3 ĒK
3 ĒK piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
eļļa
eļļa
Mērcei
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g siers
siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad runa ir par ceptām karbonādēm, tad prātā nāk tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde, kas tā vien kūst mutē. Bet labs labu nemaitā – kā būtu ar karbonādi krēmīgā mērcē? Mmmm... Karbonādes saldā krējuma un siera mērcē novērtēs ikviens karbonāžu cienītājs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež šķēlēs, ja ir vēlme – nogriež taukus un cīpslas. Plāni izklapē tās ar gaļas āmuriņu no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Sakuļ olu ar sāli un pipariem, pievieno pienu, visu sakuļ.

    Atsevišķā traukā ieber miltus. Karbonādi apviļā miltos, tad olā. Liek cepties, kamēr ir zeltaini brūna.

    Pa to laiku sarīvē sieru.

    Kad karbonāde ir zeltaini brūna, tad to noņem no plīts, uzliek uz kāda šķīvīša. Nolej liekos taukus, pannu izsusina ar papīra dvieli. Kāds varbūt teiks, ka tā ir produktu izšķērdība, bet es tā daru, lai mērce nebūtu pārāk eļļaina. Karbonādes liek atpakaļ, uzlej saldo krējumu, pievieno garšvielas. Kad mērce sāk mest burbuļus, tad pievieno rīvētu sieru.

    Pasniedz ar griķiem, kartupeļiem vai citām piedevām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form